Ballonnen gemaakt van 100% biologisch afbreekbare natuurlatex.
Ballonnen gemaakt van 100% biologisch afbreekbare natuurlatex.  - mondialwhite

Ballonnen gemaakt van 100% biologisch afbreekbare natuurlatex.

Latexballonnen zijn 100% biologisch afbreekbaar. De vertering van een latex ballon duurt even lang als de vertering van een eikenblad.

 

Onze ballonnen worden niet van plastic gemaakt maar van latex. 

Onze balllonnen worden gemaakt van latex ( natuurrubber) .  Latex wordt gewonnen in de natuur door het sap van een rubberboom (hevea brasiliensis) af te tappen, ook wel bekend als huilende rubberboom.
 

Onze latexballonnen zijn 100% biologisch afbreekbaar. 

 Oxidatie is de eerste stap in het vergaan van een latexballon en het begint ongeveer al een uur na het opblazen.

Door een Amerikaanse professor D.K. Burchette werd onderzoek uitgevoerd met een verscheidenheid van ballonnen onder verschillende omstandigheden en er werd geconcludeerd dat de ontbindingstijd voor ballonnen ongeveer dezelfde tijd is als voor een eikenblad. 

Wat gebeurt er met opgelaten heliumballonnen?

Een tweede studie meldde dat 90/95% van met helium gevulde latexballonnen in de atmosfeer stegen tot een hoogte van ongeveer 8 kilometer. Op deze hoogte gebeuren er 2 dingen:

De temperatuur is op deze grote hoogte 40º onder nul. De ballon bevriest en wordt broos/breekbaar.
De luchtdruk daalt zover, dat het helium in de ballon uitzet en de ballon uit elkaar brokkelt.

De combinatie van deze twee effecten laat de ballon in een verbrijzelde staat uit elkaar vallen. Dit betekent dat de ballon wordt gereduceerd tot vlokken van natuurlijk rubber ter grootte van een euro muntstuk welke terugvallen naar de aarde om verder te ontbinden.

€ 14.90

Kleed jouw festival of evenement aan met kleurrijk bedrukte reuzenballonnen! Laat de ballonnen, verkrijgbaar in vele frissen kleuren bedrukken met jouw logo, tekst, slogan of marketingboodschap en creëer naamsbekendheid bij blije en feestende mensen. Reuze ballonnen doen het ook goed op een beurs of evenement dat binnen gehouden wordt, je valt op en jouw bedrijfsnaam springt in het oog en wordt gegarandeerd gezien!

De ballonnen kunnen met lucht of met helium gevuld worden.

Formaten bedrukte reuze ballonnen:

  • Ronde ballonnen 55 / 80 / 115 / 150 of 210 cm diameter
  • Zeppelin ballonnen 30 cm diameter - lengte 60 cm
  • Hart ballonnen 70 cm en 110 cm diameter

Materiaal en kleuren reuze ballonnen:

  • Natuurlatex conform speelgoedrichtlijn 2009/48/EC, DIN norm EN71-1 , EN71-2, EN71-3, EN71-9, EN71-12, getest door instituut SGS Fresenius Duitsland conform REACH
  • Metallic ballonnen zijn iets stugger dan standaard ballonnen, waardoor het werkelijke formaat kleiner uitvalt
  • pastel, metallic en kristal in vele frisse kleuren

Informeer eens naar de mogelijkheden voor bedrukte reuzenballonnen voor jouw event!

Ballonnen uit Europese productie, 100% biologisch afbreekbare natuurlatex conform de CE-speelgoedrichtlijn 2009/48/EC, EN 71-1, EN 71-2, EN 71.3, EN 71-9, EN 71-12, getest door SGS Instituut Fresenius / Duitsland en conform REACH.

Bekijk product
   
€ 0.10

Voor uw huwelijksfeest, geboorte, 20-jarig bestaan, beurs of evenement: een leuke ballon zorgt meteen voor de juiste sfeer! Met dit artikel kan u alvast uw proefballonnetje oplaten en rekenen op een hoogvlieger! Verpakking per 500 stuks.

Ballonnen uit Europese productie, 100% biologisch afbreekbare natuurlatex conform de CE-speelgoedrichtlijn 2009/48/EC, EN 71-1, EN 71-2, EN 71.3, EN 71-9, EN 71-12, getest door SGS Instituut Fresenius / Duitsland en conform REACH.

Bekijk product