bedrukte balpennen, waar moet je opletten?

bedrukte pennen

Je kreeg net de opdracht om voor jouw organisatie of firma kogelpennen te laten bedrukken met een tekst of een logo ? Waar moet je op letten ?  Hier geven we je 8 nuttige tips.

 

 
Een kogelpen is een ideaal product medium aangezien het ongeveer het enige voorwerp is dat we echt allemaal en dagelijks gebruiken.

 

Je begint rond te kijken voor je RFI wat er op de markt is. En je valt achterover van de keuze die er bestaat qua kogelpen als relatiegeschenken. Niet alleen bestaan balpennen in alle prijzen. Maar ze bestaan ook in vele merken. En pennen bestaan ook met vele toepassingen.

Enkele voorbeelden : goedkope wegwerppennen, luxe balpennen,  touchpennen met een rubbertje voor gebruik op een tablet of smartphone, navulbare modellen, 4 kleuren pennen, vulpennen, rolling balls , vulpotloden, tekstmarkers. En ga zo maar door . Er zijn zelfs al pennen die ook kunnen dienen als telefoonstandaard .

En dan ook combinaties van 2 of meer van al deze uitvoeringen. Zoals een kogelpen met een touch gedeelte voor tablets. Of een set van een kogelpen en een vulpotlood.


Waar je moet op letten als je balpennen wil bedrukken?


Tip 1 : bepaal vooraf het doel van je project.


Wat is de bedoeling? Zoek je een productmedium om je boodschap te verspreiden of gaat het er om de ontvanger te bedanken? Wil je reclame maken of bedanken ? Of is het een “ gift with purchase” ? Of heb je nog een ander doel?


Afhankelijk van je intenties zal je promotiebalpen natuurlijk aan andere criteria moeten voldoen.Enkele voorbeelden :

Je wil de pen gebruiken als een communicatietool waarmee je je doelgroep wil bereiken? Je logo circuleert en dat maakt je bedrijf bekender. Hoe langer de pen meegaat en hoe vaker er mee wordt geschreven, hoe goedkoper de kosten zijn per keer dat je logo wordt gezien.

De goedkoopste pen is dus zeker niet altijd de beste optie!

Check dan zeker hoe lang de pen schrijft. Sommigen pennen schrijven tot 5 kilometer en zo gaat je reclame extra lang mee.

Als je het als geschenk geeft, let dan zeker op de verpakking van de pen. Want een leuke geschenkverpakking is een hele belangrijke factor voor extra effect bij de ontvanger. En dan is net wat je wil.

Zorg er zeker ook voor dat je een merk kiest waarvoor de ontvanger vullingen kan kopen voor je mooie pen. Zeer vervelend als je klant je mooie relatiegeschenk in de vuilbak moet gooien bij gebrek aan vullingen. En het geeft je weer een kans om contact te hebben.

En als het een geschenk is, zet je logo er dan niet in het groot op. Want dat heeft niemand graag op een geschenk. Dat doe je dan weer net wel als je je bedrijf bekender wilt maken.

Tip 2 : Puur op uiterlijk, zijn er minimale visuele criteria voor je gepersonaliseerde balpennen ?

Heeft je logo bepaalde kleuren waardoor je bedrijf beter wordt herkent? Er zijn pennen waarvan de onderdelen in veel verschillende kleuren leverbaar zijn. Zo is niet alleen de bedrukking herkenbaar maar is het gehele product in je eigen huisstijl.

Als je huisstijl een bepaalde pantone kleur verplicht oplegt, check dan modellen die in jouw pantone kleur kunnen gefabriceerd worden . Je gaat dan wel op een minimum aantal van 10.000 stuks of meer uitkomen. Ook weer afhankelijk van het merk. En reken op minstens 2 maanden productietijd.


Tip 3 : Welke uitstraling zoek je ? Want elk merk pennen heeft een andere moodboard.

Je moet al kiezen of je voor een merk gaat , of eerder voor een merkloze stylo. Dat zegt ook al iets over je intenties en hoe je jouw project wil situeren. Als je voor een merk gaat is de keuze zeer uitgebreid. En elk merk heeft een andere uitstraling.

Dit zijn de meest populaire merken op dit moment : Ballograf, Balmain, Bic balpennen, Burger Swiss Pen, Cacharel, Caran d'Ache, Cerruti, Christian Lacroix, Cross, Hugo Boss, Klio, Lamy, Lexon, Marksman, Maxema, Parker, Prodir, Rotring, Schneider,Senator, SHEAFFER, Stabilo, Staedtler, Stilolinea, Toppoint, Troika en Waterman.

>> Laat ons je adviseren bij het kiezen van jouw ideale kogelpen 

Tip 4 : Wanneer heb je de pennen uiterlijk nodig?

Check eerst met je interne opdrachtgever of er een specifieke deadline is waarop je de bedrukte kogelpennen nodig hebt. Als het is voor een beurs, een mailing of productlancering kan 1 dag te laat een ramp betekenen.

Geef die deadline en de kritieke oplage zeker door aan je leverancier zodat die zijn voorstellen hierop kunnen afstemmen. Ze kiezen dan modellen die indien nodig snel kunnen gefabriceerd en bedrukt worden in Europa en waarvan voldoende voorraad is .

Omgekeerd als je veel tijd hebt, geef dat ook door aan de leverancier . Want dan kunnen er vaak meer persoonlijke producten worden gemaakt. Of direct gefabriceerd in Azië voor promotionele acties waardoor de prijs een stuk naar beneden kan.


Tip 5 : Wat wil je net laten drukken op de kogelpennen?

Geef aan je fabrikant van in het begin door welk logo, tekst en of boodschap je wil drukken. En ook waar je dit wil drukken. Op de clip, op het lichaam, op de verpakking, op meerdere plaatsen …
Heb je bijvoorbeeld een quadri logo ? Of een logo met fijne lijntjes ? Wil je je boodschap voldoende groot of 360 graden rondom bedrukken ? Dan moet je echt met gespecialiseerde fabrieken werken om tot een goed en professioneel resultaat te komen. Je riskeert anders een ondermaatse bedrukking op je pen te krijgen zodat je hele project de mist in gaat.

En soms is het graveren van je boodschap een goede en discrete oplossing. 

Bekijk hier hoe pennen bedrukt worden. 

Tip 6 : Heb je voldoende budget gekregen voor je kogelpennen project ?

Je vind promotionele pennen in prijzen van een paar eurocent tot meer dan 1.5 euro. Wist je dat 90 % van de kostprijs van een strooikogelpen de prijs van de vulling is ?

Logisch want het is de vulling die bepaalt hoe de pen gaat schrijven. Of juist niet . Als de vulling minderwaardig is, kan de pen lekken . En dat vinden we allemaal verschrikkelijk vervelend, zeker als het nog eens op onze kleren gaat zitten. 

Maar de inkt kan ook te langzaam drogen waardoor je allemaal vieze vegen op je pagina’s krijgt. Of de penpunt is van slechte kwaliteit waardoor je eerder gaat krassen dan schrijven. Die pen is dan eerder voor kleitabletten te beschrijven. 


Of er zit gewoon heel weinig inkt in je pen, waardoor de pen als heel snel in de vuilbak beland.
Bij merkpennen wordt veel tijd besteedt om de pen optimaal te ontwikkelen. Zo weet je zeker dat de pen lang meegaat en er geen onderdelen snel afbreken. Want als de clip afbreekt gooien we de pen direct weg. Zonde van je marketingbudget.

Als je budget beperkt is, bestel dan eerder wat minder stuks maar wel van goede kwaliteit . Niemand heeft iets aan pen die er enkel uitziet als een pen. Vergeet niet dat je naam er op staat.

 

Tip 7 : Ken je jouw doelgroep aan wie de pennen gaan uitgedeeld worden ?


Naargelang de doelgroep moet je nadenken over onder andere volgende punten voor je gaat bestellen:

• De pengreep : Liever een dikkere of dunnere pen?
Gewicht : eerder een lichte pen. Of liever een pen die wat zwaarder in de hand ligt?
Inktkleur : In sommige sectoren zweert men bij zwarte inkt . Ook naargelang het land is de kleur van inkt die men verkiest verschillend. Of eens voor een radicaal nader kleur gaan om lekker op te vallen?
Penpunt : sommige mensen hebben liever een bredere penpunt die wat vetter schrijft. Andere eerder een scherpere pen die fijner schrijft. Dat is ook weer land gebonden. In China verkiest men bijvoorbeeld door hun alfabet een fijnere penpunt.

in België zijn we gewend aan een schrijfbal van 1 mm (=schrijfdikte). Veel pennen vanuit het Verre Oosten kennen een schrijfdikte van 0,8 mm wat het gevoel van krassen kan opleveren.

• Hoe word de pen gebruikt ? Altijd buiten? Vaak op vochtige ondergrond? Allemaal eisen waar je jouw pen op kan aanpassen. Er zijn zelfs pennen in één geheel zodat er geen onderdelen per ongeluk in de voedselketen kunnen belanden.


Tip 8 : Klopt “ the medium is the message” ?

Zorg ervoor dat je pen niet vloekt met de boodschap die je met deze actie en als bedrijf wil uitstralen.
Als je bijvoorbeeld focust op duurzaamheid, kies dan een voor een ecologische pen met een lage CO2 afdruk zoals te recycleren of gerecycleerde pennen. Zeker pennen die gemaakt worden in Europa. Of geef een pen die lang meegaat, dat is nog de meest duurzame optie.

Of als je communiceert rond een thema probeer het in je balpen te verwerken. Als je bankieren via een app promoot, geef dan een pen die ook bruikbaar is met een mobiele telefoon. Zoals een stylus of een pen die ook als telefoonstaander kan gebruikt worden.

 

>> Bekijk hier ons aanbod van bedrukte balpennen 

 

luxe pennenset

Alle online info over het bedrukken van pennen voor uw luxe relatiegeschenken. Een bedrukte balpen of vulpen bevestigd nog steeds uw diepste intenties. Merken zoals Waterman, Cross, Parker en Lamy. We graveren de pennen.

Ontdek meer

pennen met logo

Hier alles rond het bedrukken van pennen met uw logo. Balpennen zijn ideale relatiegeschenken en perfect als promotiemateriaal. Zowel potloden, een balpen, balpen. Zelfs als u zoekt naar een zoegnaamde ballpoint.

Ontdek meer

relatiegeschenken pennen bedrukken met logo

relatiegeschenken pennen, Mondial Gifts België is sinds 1979 uw partner voor een zeer uitgebreid aanbod van originele relatiegeschenken pennen met opdruk van uw logo en bedrijfsgegevens op de site waar u net bent aanbeland . Neem snel een kijkje voor een bloemlezing uit ons assortiment qua relatiegeschenken pennen.relatiegeschenken pennen in de meest uiteenlopende prijsklasses. relatiegeschenke

Ontdek meer

Pennen als Relatiegeschenk nodig. Laat Pennen bedrukken met Logo of Opdruk.

Laat pennen drukken ideaal als relatiegeschenk. Uw reclame en of logo schittert op de pennen. De promotie pennen hebben perfecte opdruk mogelijkheden voor uw logo of reclameboodschap. Wij bieden u een ruime keuze van verschillende modellen en kleuren pennen en balpennen.

Ontdek meer

balpennen , Express en Snel Relatiegeschenken bedrukken en bestellen met logo

balpennen , Wij hebben voor u het juiste assortiment promotieartikelen in huis

Ontdek meer

verkoop stylussen voor smartphones piekt

verkoop stylussen voor smartphones piekt

Ontdek meer

balpennen bedrukken

De top site als u balpennen wil bedrukken. De referentie voor bedrukte balpennen met eigen logo. Pennen, ideale give aways.

Ontdek meer

promotiemateriaal pennen

Pennen zijn goedkope relatiegeschenken. Maar wel zo nuttig en leuk om krijgen. Hier vind u alle types reclame balpennen. Bedrukt met uw promotie.

Ontdek meer

balpennen met opdruk

balpennen met opdruk

Ontdek meer

bedrukte balpennen

bedrukte balpennen. Hier de site als u een balpen zoekt die moet bedrukt worden of bedrukte pennen met reclame.

Ontdek meer