Secretaressedag is dood, leve de “Dag van de medewerker” !
Secretaressedag is dood, leve de “Dag van de medewerker” ! - mondialwhite

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Secretaressedag is dood, leve de “Dag van de medewerker” ! - manflower

Secretaressedag is dood, leve de “Dag van de medewerker” !

De derde donderdag van april verwennen we sommige medewerkers met bloemen. Maar waarom niet alle medewerkers?

 

Secretaressedag is een van oorsprong Amerikaans idee.

De oorspronkelijke bedoeling van Secretaressedag was meer mensen aan te moedigen een carrière te starten als secretaresse. Het begon met een ontmoeting tussen de directeur van Dictaphone Corporation en de vertegenwoordigers van de Amerikaanse vereniging van secretaresses. Zo werd 4 juni 1952 uitgeroepen tot de eerste Secretaressedag, toen beter gekend als National Secretaries Day. 

Secretaressedag is eind de jaren 80 geïntroduceerd in België via uitzendbureaus en Fleurop. Het heette toen 'Secretary's Day'. Het was een manier om secretaresses letterlijk in de bloemetjes te zetten voor hun geweldige werk.


Van “secretaressedag” naar “Management assistent “ dag

De job beschrijving van een secretaresse is in 20 jaar totaal veranderd. Tegenwoordig is het beroep van management assistant een veelzijdige functie waarbij organisatietalent, communicatievaardigheden en pro activiteit cruciaal zijn. Veel management assistants zijn een sleutelfiguur in het bedrijf of de organisatie waarvoor ze werken.


UNIZO wil er de "Dag van de Medewerker" van maken in 2018

"Functies evolueren en teams werken heel anders dan 15 jaar geleden. Overal op de werkvloer zijn er werknemers die het verschil maken. Over een ding is iedereen het eens: goede en gemotiveerde medewerkers vormen de fundamenten van elke onderneming", zegt Unizo-topman Karel Van Eetvelt.

In plaats van enkel dames een bloemetje te geven, wil men nu elke medewerker bedanken.

Deze trend merken we duidelijk. Terwijl er vroeger uitsluitend vraag was naar bloemen, wil men nu op de derde donderdag van april uniseks geschenken. En steeds meer geschenken geschikt voor alle profielen. Van It-ingenieur, over managementassistants, tot operators op de werkvloer. Echt iets leuks voor iedereen in het team.